2010-11-24

Tips: Rickrolling med subpixlar

Vi har tidigare talat om subpixlarnas betydelse för typografi på skärm (ex. ClearType), och här kommer ett kul tips för att ytterligare visa på subpixlarnas betydelse.

Det tog mig ungefär en kvart att knäcka koden men nu kan jag läsa vad som gömmer sig i dessa (1x5 pixlar) färgglada staplar. Ja, varje stapel är renderingar av olika tecken och om du riktigt fokuserar kommer se att det faktiskt gömmer sig ett tecken bakom varje stapel. Tillsammans bildar staplarna en låttext, blogginläggets titel ger lite hjälp på traven.

Till vänster i bild nedan är en 300% förstoring av de första raderna i "låttexten" till höger. Det är enklare att läsa texten i originalstorlek, så kryp närmare skärmen... Kan du läsa vad det står?



Läs mer på distractionwares devlog

2010-11-21

Tävling: Sämsta loggan vinner!

Ofta brukar en tävlingsjury försöka bedöma vilken prestation som varit bäst. Den som varit bäst får därefter kanske ett pris och evig berömmelse. Siten "How Low Can Your Logo?" gör tvärtom. Skicka in ditt sämsta logotypförslag och vinn en riktigt dålig film och bli ökänd bland designers!

Detta är vansinnigt roligt på flera sätt. Dels har det inkommit en hel mängd sköna logotyper som skulle få vilket företag som helst att tappa kundernas förtroende, men det är också kul i och med den aktuella debatten kring no!spec och crowdsourcing.

Här följer några loggor som skickats in till tävlingen. Om du vill vara med och tävla, glöm allt du lärt dig av mig, eller åtminstone, gör tvärtom. Om du inte vill tävla kan du åtminstone besöka siten och rösta.