2009-04-22

Nyhet: Patronbyte i drömfabriken (Episod Epson - del 4)

Ännu en het försommardag i grafsalen. Under ett par dagars tid har 4880:n varnat för att den svarta patronen varit på väg att ta slut. Idag kämpades det med att göra detta byte.


Mycket stök med ett trivialt patronbyte.

Det finns två typer av svart färg till Epson Stylus Pro 4880. Photo Black har vi haft monterad i skrivaren sedan i höstas och den ger en fin svärta på bestrukna ytor såsom fotopapper men ser riktigt dassig ut på matta material, exempelvis obestrukna papper och canvasduk. Matte Black ska vara något av det motsatta där just svärtan i matta material kommer till sin rätt.

Jag ville denna gång testa Matte Black. Det skulle vara riktigt schysst att få arbeta med lite obestrukna material var min tanke, men det hela blev ett tvåtimmarsprojekt i den varma grafsalen.

Vi måste först och främst tömma skrivarens färgbuffert eftersom det inte är lämpligt att blanda Matte och Photo Black i samma buffertkärl. Proceduren för detta var dock ganska komplicerad då den också använde sig av de övriga sju färgpatronerna för att spola rent systemet. Och vi ska inte tala om mängden färg som gick förlorad i och med denna spolning. För att ge en uppfattning om vad det handlar om i ekonomi så har ofta företag som arbetar med modell 4880 två uppsättningar av skrivaren där den ena matas med Photo Black och den andra med Matte Black.

Nu funkar det emellertid.

3 kommentarer:

  1. Och jag fick ju testa två trevliga utskrifter!

    SvaraRadera
  2. Javisst! Hoppas du hittar en bra plats för dem därhemma.

    SvaraRadera
  3. Och jag fick en halv utskrift! Tur att du fick det att fungera till slut!

    SvaraRadera