2009-10-23

Lektion: Sista veckan med A-kursen!

I vecka 40 fick eleverna ut ett case som handlade om att ta fram en grafisk profil för det fiktiva kaffeföretaget Qahwa. Upplägget var ungefär detsamma som förra årets avslutande A-kursmoment (som kan läsas om här) och byggde på att man skulle följa den modell av designprocessen vi gått igenom med marknadsundersökning, konkurrentanalys, styrmöte med kund osv.

Designprocessen.


Nu i torsdags (vecka 43) skulle allt vara klart. Detta innebar inte att eleverna hade 4 veckor på sig, för vecka 41 och 42 var lektionsfria till förmån för arbetsplatsförlagd utbildning (APU). Lektionstiden som fanns till förfogande var alltså 4 lektioner à 6 timmar vilket är ganska snävt med tid för ett projekt av denna omfattning. Därför tycker jag att eleverna gjort en strålande insats! I torsdags skulle följande levereras: grafisk manual, ett falsat produktblad och en mock-up-förpackning, och det blev en hektisk dag för såväl elever och lärare som för vår gamle trofaste 4880 när allt detta skulle printas i sista sekund. Klockan 1400 sattes deadline för att vi skulle hinna äta marängsviss och avsluta kursen, men den tiden gick visst inte att hålla utan fick senareläggas till 1445.

Nedan följer några bilder från veckans aktiviteter. Fler bilder från utställningen kommer i nästa vecka så håll till godo!

Malin utövar lite mät- och skärteknik för att få perfekta mått och spikraka sidor på sitt produktblad. Noggrannhet är A och O.


Grafiska manualer i görningen. I denna manual redovisar eleverna hur de tänkt att företagets logotyp ska placeras i förhållande till andra element, på vilka bakgrunder de får placeras, vilka färger och typsnitt som får användas i olika sammanhang osv.


Benjamin får hjälp av Anh med att spaymåla några gamla ölburkar till sin mock-up.


Utställningen i skolans Café. Det kommer fler bilder i nästa vecka. Ruskigt provocerande av Benjamin att utgå ifrån Comic Sans i Qahwa-loggan ovan måste jag säga... Brrr...


Bra jobbat allihop. Ha nu ett bra lov så ses vi när B-kursen startar i vecka 45!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar