2010-09-04

Tävling: Fairtrade vill ha din design!

Min kära mor tipsade mig häromdagen om en designtävling som Fairtrade utlyst. Jag brukar själv försöka hålla ögonen öppna för tävlingar, men detta främst när vi kommit lite längre in i utbildningen då man kan behöva ha fått lite mer perspektiv på design och behärskar sina verktyg bättre. Kanske är detta en perfekt uppgift för er som läst graf hos mig tidigare år!

Fairtrade är, som om ni inte redan visste, en organisation som verkar för att produkter ska framställas under etiskt och miljömässigt försvarbara förhållanden. Om en produkt framställs i linje med Fairtrades normer får produkten märkas med Fairtrades logotyp.

Fairtrade ska nu ta fram ett tryck på en tygkasse och behöver hjälp. Senast den 9:e september (det är nu på torsdag det) vill Fairtrade ha in ditt bidrag, så det är ont om tid men definitivt inte kört om du vill vara med. Gör ett försök!


Bild: Fairtrade.se

Tips på vägen

Om du läser tävlingsinstruktionerna upptäcker du att Fairtrades beskrivning av målgruppen för denna tygkasse är oerhört bred. Försök hitta något som målgruppen har gemensamt. Fundera över vad man använder kassen till, var någonstans, när och vilka incitament som finns för att använda den överhuvudtaget?

Försök hitta något unikt så att bäraren känner sig lite speciell över att gå runt med den. Då har ni hittat rätt.


Läs tävlingsinstruktionerna. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar