2008-11-13

Nyhet: We can be Heroes...

Ett nytt initiativ i klimatfrågan tas nu av Svenska kyrkan tillsammans med Svenska FN-förbundet och Svenska Naturskyddsföreningen, och jag måste uttrycka ett rungande: "Äntligen!".

Klicka på bilden ovan för att signera klimatuppropet!


För i denna kampanj läggs varken skuld eller andra moraliska bördor på den enskilde individen som vi annars är vana vid. Man riktar sig istället till vårt lands styrande. För även om enskilda konsumenter engagerar sig och köper lokalproducerade livsmedel, åker kollektivt och källsorterar så handlar det ju för sjutton om att få en samsyn på klimatproblematiken där även producenten (som ju står för huvuddelen av energiförbrukning och utsläpp) engagerar sig. Något som tyvärr inte kommer att ske utan sanktioner från regeringen.

Detta nya initiativ som kallas "Politiker, ta ert klimatansvar" är en namninsamling med syfte att visa politikerna det intresse och stöd från medborgarna som finns för att skärpa den svenska klimatpolitiken. Du kan själv skriva under med ditt namn före den 30:e november om du vill vara med och rädda världen. Det tar 30 sekunder.

Jag var den 1052:e att signera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar