2008-11-10

Reportage: TV-spelsutställning!


Det pågår en spännande utställning på länsmuséet just nu. Den heter "Spela roll" och vill visa upp tv-spel som kulturfenomen genom historien fram till nu. Jag och Danne (spelläraren) tog oss ut i ösregnet och möttes på invigningen och vernissagen i söndags.

Utställningen var förvisso riktad till den som är mindre erfaren inom datorer och tv-spel men det var ändå roligt att prova på nya titlar och att återse gamla. Fick även bytt några ord med Orvar Säfström (som invigde utställningen) då vi hamnade bredvid varandra lirandes C64 respektive Amiga 500.

Till vänster: Undanskuffad halvt bakom en bokhylla på muséet hittade vi också denna fantastiska affisch (ca 70x150 cm) föreställande sveriges förste tv-spelsimportör/distributör omgiven av sina spel.


Länsmuséet har varit lite dåliga på att marknadsföra spektaklet, så jag hoppas att jag gör ett bättre jobb här. Vill ni testa på såväl Xbox och Wii-titlar såsom gamla klassiska NES- eller Commodore 64-spel så tycker jag definitivt att ni ska kika förbi (fri entré för dig under 18 år, annars studerande: 25:-/vuxen: 40:-). Lägg också märke till allt jobb man lagt ner på alla sköna trycksaker och grafiskt passande textilier som hänger på väggarna.

Till vänster: På bilden ser vi Commodore 64-spelet "Soldier One" (närmast) samt någon gammal konsoll från Luxor som jag inte sett tidigare. Längst bak har vi den gamla "kontorsmaskinen" med gummitangenter, Sinclair ZX Spectrum.



Upp-och-nedvända Pacman-monster kan uppenbarligen bli kronblad i en blomma.

1 kommentar:

  1. Trevligt reportage! Blir lite sugen på att ladda ner C64-emulatorn nu igen!

    SvaraRadera