2008-11-19

Random: Skydda din dator när virusen flockas

Att ha virus på sin dator är ju inget som är särskilt roligt och det kan bli väldigt irriterande. När din dator blir slö och allting bara går neråt så är det lätt att humöret går samma väg. Det du kan göra för att förhindra att detta händer är att skaffa ett antivirusprogram som verkligen fungerar.

Eset Nod32 fungerar som såhär att det scannar din dator regelbundet efter virus, phishing, spyware, trojaner och allt vad det nu finns där ute på nätet. Detta arbetar helt i bakgrunden på din dator och du märker inte ens att programmet finns om man bortser de små och diskreta pop-up-rutorna som tittar upp ibland när en sökning är klar eller en uppdatering har gjorts. Detta helt utan att du själv störs av det.

Nod32 är inte bara tyst och märks knappt, det drar heller knappt någon kraft av din dator! Om man jämför en uppstart av en dator med Nod32 mot exempelvis en som har Norton Antivirus så går den dator med Nod32 mycket snabbare. Och jag tror nog att de flesta vill ha en dator som går snabbt och enkelt och då är rätt val av antivirusprogram väldigt viktigt. Inte bara med tanke på den kraft programmet tar av datorn utan också av hur stor säkerhet virusprogrammet ger dig!

Enligt oberoende tester (med hjälp av statistik från virustotal.com) så har Nod32 väldigt bra resultat. Nod32 scannar dessutom igenom din dator med mycket högre hastighet än vad de andra antivirusprogrammen i testet gör.

För att prova Nod32 kan ni gå in på deras hemsida http://www.nod32.se/ och där ladda ner en 30-dagars trial för att se hur det fungerar.


Diagrammet visar programmets effektivitet att
hitta trojaner och spyware. Statistik hämtad från
http://www.av-comparatives.org/.

Grafik: Åsa Brand.


2 kommentarer:

  1. Trevligt inlägg och kul illustration med det symboliska förstoringsglaset! Du verkar ju helt såld på NOD32! :]

    Kontentan av de senaste blogginläggen verkar vara: ta säkerhetskopior på dina arbeten och skaffa ett stabilt virusskydd!

    SvaraRadera
  2. Mycket bra inlägg, Åsa! Intressant och välskrivet som fick mig riktigt intresserad av programmet. Själv kör jag med AVG Free Edition. Undrar hur det står sig i konkurrensen..?

    SvaraRadera