2008-12-01

Nyhet: Temadag 3/12 - ANT

I gymnasieskolan finns det krav från skolverket på att vissa "övriga" ämnen ska beröras, alltså sån't som kanske inte nödvändigtvis ingår i gymnasieprogrammets ordinarie undervisning. Ett av dessa ämnen är ANT - Alkohol, Narkotika och Tobak. Sabine Kohn, lärare i historia och religion, har haft som huvudansvar att planera denna temadag som äger rum onsdagen den 3:e december. Hon har kontaktat bland annat polis, före detta missbrukare och läkare för att vi ska kunna ge en så bred bild av problematiken kring ANT som möjligt här på LBS Halmstad.

Mitt bidrag till denna temadag har varit att tillsammans med Brice Harel, arkitektlärare, formulera frågor till den enkät som eleverna ska besvara på onsdag morgon, samt att formge denna. Dessutom åkte jag på att skapa en affisch för eventet.


Foto: Olivia Söder     Text: Sabine Kohn     Layout: Martin Knutsson


Magnus Persson. fotolärare, har lagt upp Olivias originalbild på sin fotoblogg så kolla gärna in där.

För er trainspotters bygger affischen på typsnittet Helvetica, där rubriken står i Helvetica 95 Black, mellanrubriker i Helvetica 75 Bold och brödtext i Helvetica 65 Medium. Den svarta tonplattan bakom "alkohol nakotika tobak" otillsammans med motivet och dess blå färgton bidrar till en polisiär känsla vilket passar bra till temat. Affischen gavs dessutom ett slitet uttryck för att ge känsla av att den hängt ute i ett kallt och hårt klimat. Detta genom att jag knycklade ihop min första provutskrift till en boll, stampade på den ett par gånger, vecklade ut den igen och scannade för att placera på ett överliggande lager med Blending Mode Lighten (Opacity: 20%, Fill: 100%). Det är aldrig försent att börja experimentera!

Temadag på onsdag alltså. Okej, då ses vi där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar