2009-05-19

Tävling: Röj en mina - Finalisterna klara!

Dags för uppföljning av FN-förbundets årliga designtävling "Röj en mina". Man har nu utsett 15 finalister av de närmare 600 bidrag som skickats in.


Ovan ser vi bidraget som Kajsa Lundström (MPH06) skickade in, men som tyvärr inte tog sig in bland finalisterna. Kajsas bidrag är tänkt att "lura" folk att bäraren av tröjan vunnit på Triss (i likhet med stryktipsets "13 rätt är respekt"), men upplyser vid närmare granskning om problematiken med personminor. Det blir en "aha"-upplevelse, likt ett knytnävsslag då de båda kontrasterande budskapen krockar.

Man undrar ju hur juryn resonerat, men som de själva uttrycker på webbsidan så hade de olika åsikter om vilka bidrag som var bäst. Undertecknad tycker att detta bidrag är en solklar kandidat till finalplats.

Kolla på finalisternas bidrag här!

2 kommentarer:

  1. Japp, jag förstår inte heller hur detta förslag inte tagit sig till final! Smart, snyggt och något som alla känner igen. Kanske var man rädd för intrång på Svenska Spels varumärke..? Fegt i så fall! ;)

    SvaraRadera
  2. Samtidigt snyltar ju ett av bidragen som kom med i urvalet på Einar Nerman och Solstickan, så jag tror inte att det är ett huvudsakligt skäl. Nåja, på't igen!

    SvaraRadera