2009-06-11

Elevportfolio: Kajsa Lundström

Att arbeta med portfolio är ett utmärkt sätt att hålla uppe motivationen under sina studier. Det finns genom portfolioarbetet alltid ett delmål att skapa en grafisk produkt även åt sig själv, och inte bara i studiesyfte. Det är också lärorikt att sålla bland sina arbeten, att vara kritiskt mot sina arbeten, och endast presentera det bästa.

Kajsa har skapat en fysisk portfolio i vilken hon samlat några av sina bästa arbeten. Portfolion är konstruerad i ett tjockare pappersmaterial (300g) och formatet är valt för att kunna inrymma ett DVD-case och ett flertal arbetsprover. Innehållet i Kajsas portfolio visar på mångsidighet, god känsla för färg och form, och att hon haft stor skapar- och experimentlusta under året. Jättekul att se!

Kajsa tog några fotografier av sin portfolio häromdagen. De publiceras här:



Portfolion utnyttjar den effekt vi kallar "negative space" för att få fram bokstäver ur tonplattan. Här ovan är ett exempel, men ett ännu tydligare och mer spännande exempel ser vi i Kajsas logotyp i bilden nedan.

Översiktsbilden visar allt från illustrationsövningar till experiment med typografi och även Kajsas projektarbete (HSTD - din guide till sommar-Halmstad).

Formgivning av vinetiketter, ett projekt genomfört i A-kursen i syfte att introducera designprocessen och målgruppstänk med marknadsundersökningar.

Ett uppslag ur den 24-sidiga sommarguiden HSTD. Kajsa och hennes projektmedarbetare Isabella recenserade ett urval av aktiviteter, butiker etc. i Halmstad för en yngre målgrupp (besökare till staden) och sammanställde en guide i praktiskt fickformat.


Kajsa tar studenten i morgon men har redan sökt till högskolan för att vidareutbilda sig inom grafisk formgivning/visuell kommunikation. Jag önskar henne all lycka vid antagningen och hoppas få ta del av hennes graf-äventyr i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar