2009-09-25

Tävling: T-shirtdesign med Lager 157!

Den 30:e september är det deadline för en T-shirtdesigntävling som anordnas av Lager 157. Temat för tävlingen är "Natur och miljö". De fem vinnande bidragen bildar en kollektion som kommer att produceras och 10% av intäkterna kommer att gå till Naturskyddsföreningen.

Tävlingsarrangören vill ha en .PDF eller .JPG levererad vilket ju passar oss utmärkt. I alla avseenden skulle jag dock leverera en .PDF-fil. Det är ett trevligare format att paketera sitt bidrag i helt enkelt.

Tips:
Tänk på temat. Hur tolkar du det? Gör skisser, kanske 100 st om du måste. Plocka idéer från de skisser du gillar och sätt ihop till en helhet. Tröjtrycket behöver inte vara lokaliserat i mitten på bröstet heller utan kan växa runt hela torson om du så vill.

Håll tröjtrycket enkelt. Kanske räcker det med 3-4 färger? Det är svårt att få tryck i många färger att se bra ut, i synnerhet efter 20 tvättar (tänk hur urblekt ett fotografi på en tröja kan se ut efter ett antal rundor i tvättmaskinen).

Presentera ditt designförslag på ett snyggt och tydligt sätt. Förutom din ritning kan du exempelvis klippa in en tröja och retuschera fram trycket med färger, placering osv. Det är aldrig fel att överleverera!




Läs mer om tävlingen genom att klicka på bilden nedan.


Så om ni inte har vägarna förbi bokmässan i helgen kan detta vara en utmärkt syssla att spendera helgen med. Dels så är det roligt att tävla eftersom målet är så konkret, men oavsett om man vinner eller ej så kan resultatet vara ett bra tillskott i portföljen (vi kommer att prata med om vikten av portfolioarbete i B-kursen).

Ha nu en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar