2009-12-16

Logotyp: Halmstad Hockey



När Halmstad Hammers gick i konkurs för ca ett år sedan hade dom loggan som är längst till vänster, sedan tog några över Halmstad för att vi ungdomar skulle kunna fortsätta att träna och spela hockey (då skapades den loggan som är i mitten bara tillfälligt). Sedan ville dom som tagit över Hammers att den loggan dom hade innan skulle vara en del av den nya loggan som dom skapade som blev den längst till höger, som är den logga som dom har nu idag.

Personligen tycker jag att den är den som är snyggast av dom tre olika dom haft genom åren, för att det är den som är mest "neutral" eller alltså så den inehåller inte så värst många färger men den är ändå liksom inte färglös, vilket gör att den passar in i olika miljöer mer. Men om man tänker så att då sticker den ju inte ut från mängden heller och det kan ju ha båda för- och nackdelar.

Men det jag inte förstår är varför dom vill ha med "Tor" och hans hammare i den nya loggan, för att då koppas ju ihop med att dom gick i konkurs, och då kanske dom nya "ägarna" får ett dåligt rykte och massa sånt vilket kanske inte är så bra. Så det är något negativt dom har gjort tycker jag.


Martina, MPH08a

1 kommentar:

  1. Fint inlägg, Martina! Kul att se hur loggan utvecklats och att få reda på anledningarna till varför emblemet ser ut som det gör och att du pekar på både för- och nackdelar med den nya loggan.

    Också en intressant diskussion kring frågan om figuren Tor kanske medför negativa värderingar kring hockeyklubben på grund av den tidigare konkursen.

    SvaraRadera