2010-06-09

Nyhet: LBS grafiker tar guld och silver!


Företaget Up and coming utlyste tidigare i våras en designtävling där man skulle ta fram ett "klimatsmart t-shirttryck", Tree-shirt. Konceptet är att man för varje såld tröja planterar ett träd i Afrika som har positiva effekter på jordbruk och miljö vid platsen där den planterats. Detta var en perfekt uppgift för C-kursen i Grafisk kommunikation! Resultatet skulle bli en kommersiell produktion och man var tvungen att tänka till ordentligt på tröjans målgrupp.

I läraryrket dyker det ibland upp ett lov när man som bäst behöver det och jag fick suttit någon kväll eller två och gjort ett förslag som senare skulle visa sig vinna och få pryda den första upplagan tree-shirts...

Jonathan och Matilda som läst graf-utbildningen under året tog en stabil andraplats och jag noterar på tree-shirt.se att deras tryck kommer att pryda nästa upplaga! Den kan förbeställas redan nu!

Tanken med mitt eget tryck var att med humor som verktyg lyfta fram handlingen, den goda gärningen i att plantera ett träd, och att man så att säga "får en tröja på köpet".

Jonathan och Matilda skapade en ordbild där klimat-ord står i centrum och bygger upp ett träd där konturen av den afrikanska kontinenten utgör trädets krona. Kopplingen till temat är solklar!

Det är svårt att skriva detta utan att låta högmodig, men visst är det fantastiskt roligt! En fjäder i hatten för LBS och ett kvitto på att vår graf-utbildning i Halmstad håller måttet, för att inte tala om våra duktiga graf-elever!




Terminen lider mot sitt slut och med denna glada nyhet tackar jag för ännu ett kul år med graf-profilen! Det har varit en mycket trevlig elevgrupp att arbeta med och många har gjort fina prestationer i kurs-sviten.

På återseende igen efter sommaren!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar