2010-06-02

You The Designer har satt ihop en lista på drygt 30 olika webbsidor med login-funktion. Främst för sidor med nätverkande, används denna funktion då man loggar in och sedan kommer vidare genom sitt konto. Dessa 30 utvalda sidor utmärker sig speciellt med sin design på login fältet, men på olika sätt.

Små detaljer kan göra stor skillnad och påverka upplevelsen hos sidans besökare. Speciellt det första intrycket av något är viktigt, därför kan jag tycka att enkelheten är till stort avgörande för om man loggar in eller inte. Är sidan svår att förstå sig på eller för otydlig att visa på var man loggar in, är också risken stor att man inte heller loggar in. Men även detaljerna utgör alltså sin del och påverkar om man överhuvudtaget vill titta vidare på sidan eller inte. Detaljer gör det ofta mer intressant och spännande. Beroende på vad det är för sida och på vad man vill att det första intrycket ska förmedla, ser designen olika ut.

I listan finns olika exempel på tydlig- och enkelhet, vissa har valt att satsa på en startsida/ett "popup fönster" som direkt visar var och hur man loggar in. Andra har valt inte göra loginfältet lika tydligt i sin placering men gjort den synlig och tydlig till designen. Jag kan tycka att det finns mycket att vinna på ett koncept då man satsar på att göra layouten för loginfältet speciellt. Syns man inte, finns man inte. Syns man, finns man. Sticker man ut, blir man intressant och ihågkommen. Att genom designen göra ett besök på en sida roligare, eller göra det första intrycket av den starkare, tror jag många gånger bidrar till ett större intresse för fler för sidan.


/Nicolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar