2011-05-02

Tutorial Envelope Distort

Hej! Jag vill visa hur man formar text inuti ett objekt med hjälp av Envelope Distort i Illustrator. Det här kan vara användbart på många områden, och det är en väldigt simpel teknik som används.

1. Det första du ska göra är att välja din form och din text. Du kan även rita din egen form med Pen Tool.



2. Nu delar du din form i två för att få en bättre delning av texten. Det gör du genom att först rita ett böjt streck med Pen Tool   rakt genom din form. Det är viktigt att början och slut befinner sig utanför formen. Välj ca 4 px i tjocklek och gå in på Object > Path > Outline Stroke. Nu ska din linje istället vara ett helt objekt.


3. Markera din linje, och ditt objekt. Gå sedan in i pathfinder, om du inte har verktygsfönstret till vänster hittar du den i Window > Pathfinder. Med både linjen och ditt objekt markerade klickar du sedan på Minus Front. Detta gör att din linje delar ditt objekt i två delar. Glöm inte att högerklicka på ditt objekt när det är delat och välja "Ungroup". Vissa objekt är större och de kan behöva delas en eller flera gånger, använd bara samma teknik hela tiden.

Resultat: 

4. Nu är det dags att böja din text. Du börjar med en del av texten i din övre del av objektet. Det är här det kan krävas en del pusslande, och flera försök innan man får till en bra form och en lagom lång text för att det ska bli snyggt. Det bästa är om du har maz två eller tre ord, lagom långa. Skriv det första ordet i en textruta och högerklicka på den och välj Arrange > Send to Back. Markera sedan den översta delen av ditt objekt och din text och gå in på Object > Envelope Distort > Make With Top Object. Gör samma sak med nästa text och den undre delen av objektet.


Slutresultat:
5. Nu är din text klar, använd fantasin och hitta på dina egna kreativa former!
/Sofia Sandberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar