2008-09-10

Lektion: Mer typografi och layout

Det verkar som om vi överlevde dagen trots fysikernas experimenterande på CERN i förmiddags. En helt fantastisk dag verkar det varit då jag nu efter arbetstid kollar igenom skrämselrubrikerna som tidningarna försökt sälja lösnummer på. Jag undrar hur många som verkligen cashade ut sina aktier och köpte sig en Ferrari igår.

Men nog om det. En fantastisk dag har det ju även varit i vår kreativa verkstad där vårt arbete med typografi breddades med perspektiv på layout och efter repetition av Adobe InDesign började eleverna sätta texter på allvar. Vi hann dessutom börja arbeta med den mer byråkratiska sidan av formgivning. För visst kan man spara både tid och pengar genom att ha väl disponerade formulär och blanketter? Ett område jag trodde skulle mötas med svalt intresse, men som konstigt nog visade sig vara så populär att flera elever satt kvar och arbetade efter lektionstid. Bilden visar ett axplock av dagens elevarbeten.

Bra jobbat! När vi ses på tisdag kör vi reklamhistoria och marknadsretorik. Ni börjar också bli redo för att få ut kursens första riktiga grupparbete.

1 kommentar:

  1. Man kan ju inte få nog av blanketter.. Skulle ni inte kunna jobba på några härliga utvärderingsformulär eller ny design på de lokala kursplanerna..?

    SvaraRadera