2009-02-03

Random: Wigans nya kostym!

Emil skrev i höstas om hur fotbollsklubben Wigan moderniserade sin logga...

Det engelska fotbollslaget Wigan Athletic bildades 1932 och har haft samma klubbmärke sedan dess. Men det kom en förändring sommaren 2008 då klubben kom överrens om att förnya dräkterna och klubbmärket. Det nya klubbmärket skulle vara en modern variant av det gamla där det framgår att det är Wigan det handlar om.

De ville personifiera sitt märke och har då lagt in de blå/vita ränderna och även skrivit in namnet på laget i märket som verkligen saknades i den gamla klubbloggan. Men man har också valt att behålla det traditionella som t.ex trädet och kronan.

På Wigans sida har man kunnat rösta om det snyggaste klubbmärket, det nygamla eller det gamla, och det har hela tiden varit en stabil ledning för det nya. Med siffrorna 61-39 % anser svenskafans.com's medlemmar att klubben gjorde helt riktigt som förnyar sig.



Gammalt klubbmärke och tröja till vänster, modernisering till höger.

1 kommentar:

  1. Bra inlägg Emil! Kul och intressant att även få in lite perspektiv på sportlogotyper. Jag har varit allt för dålig på att diskutera detta. Och visst är det nya märket mycket, mycket(!) rakare i sin kommunikation utan alla djur/sköldar och för vinden vajande banér. Dessutom sitter det nya märket mycket snyggare på klubbtröjan!

    SvaraRadera