2009-11-12

Lektion: Illustration!

Den illustrationsuppgift vi nu arbetar med har till syfte att ge oss bättre inblick i hur text och bild kan samverka för att skapa tydligare budskap och väcka intresse. Dessutom ges möjlighet att testa lite olika metoder såsom collageteknik, tuschteckning mm.

Vi pratade tidigare i morse om bildjournalistik och vi jämförde olika texter tillsammans med fotografier och belyste några olika samband, ex. att människor som framträder i bildernas förgrund kan upplevas som mer hotfulla i vissa sammanhang.

Nedan postar jag länktips till några illustratörers portföljer. Kanske kan ni hitta lite inspiration i deras arbeten. Klicka på bilderna!

Mike Perry är en grafisk designer och illustratör ifrån Brooklyn, NY. Han har gjort uppdrag åt bl. a. Nike, MTV och Apple.


Marcus Walthers är UK-baserad och pysslar med illustration och konst. Han har bland annat arbetat tillsammans med Coca Cola, Honda och Amnesty International.


Stehpen Kelleher (Frankenstyles) från Irland har en enkel portfolio som visar på ruskigt snygga arbeten. Hans illustrationer har publicerats i bland annat Computer Arts och FHM.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar