2010-01-15

Nyhet: Kamera & Bild byter layout!


Tidningen Kamera & bild har bytt layout och en hel del positiva förändringar blev det.


Den gamla tidningen till vänster och den nya till höger.


Nu när första numret i år kom ut såg man direkt att framsidan var mer organiserad än tidigare. När man sen slog upp tidningen märkte man att typsnitten är ändrade, det jobbas lite mer med att det ska vara enhetligt vilket gör det hela mycket enklare att läsa.


Uppslaget "Nyheter" i den nya tidningen.


Den nya tidningen visar att man använder lite mer linjer för att rama in allt på ett lite bättre sätt. Allt blir lite enklare att läsa på grund av linjerna.


Uppslaget "Nyheter" i den gamla tidningen.


I den gamla tidningen var allt lite mer rörigt, visst det var fortfarande väldigt enkelt att läsa men man märker verkligen skillnaden mot den nya tidningen när man slår upp den.

Min åsikt är att den nya layouten gör Kamera & Bild ännu bättre.


/Benjamin

1 kommentar:

  1. Jag är villig att hålla med. Linjerna som tillkommit den nya layouten och de mer accentuerade rubrikerna ger tidningen ett tajtare och kanske mer genomtänkt intryck.

    Framför allt är ingångarna till respektive artikel mycket tydligare. Man har också tagit fasta på att man med det fetare/tyngre rubriktypsnittet har större möjligheter att arbeta med färgbetoningar. Något som förmodligen skulle vara helt verkningslöst i kombination med de tunnare rubriktypsnitten från tidigare nummer.

    SvaraRadera